Минулого року волиняни на 16 мільярдів

Оборот роздрібної торгівлі у минулому році становив майже 16 мільярдів гривень, що на 17% більше обсягу 2011 року. Кожен мешканець області витратив на придбання споживчих товарів в середньому 15,3 тис. грн (в Україні - 17,6 тис. грн), повідомили у Головному управлінні статистики

у Волинській області.

На території області функціонує розгалужена мережа об'єктів роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, яка налічує 6,6 тис. магазинів та кіосків, 1,8 тис. барів, кафе, ресторанів тощо й 16 торгово-сервісних центрів. Високий рівень торговельних послуг забезпечують 40 універсамів, супер та гіпермаркетів. В області функціонує 49 ринків на яких створено майже 20 тис. торгових місць.

В структурі товарообороту переважають непродовольчі товари, частка яких становить майже дві третини загального обороту, за рахунок значних обсягів продажу, автомобілів, фармацевтичних товарів, будівельних, паливно-мастильних матеріалів та товарів культурно-побутового призначення. На покупку фармацевтичних товарів, які реалізує 434 аптечних заклади, населенням витрачено 482 млн. грн, а це на 12% більше, ніж в 2011 році.

В останні роки волиняни надають перевагу в придбанні продовольчих товарів в універсамах, супер та гіпермаркетах, де реалізація їх зросла на 8%, в той же час обсяги продажу на ринках зменшились на 3%.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>