В Україні суттєво подорожчає пиво

Триразове підвищення в Україні акцизу на пиво, яке ініціюється групою народних депутатів, приведе до зростання цін на напій більш ніж на 3 грн за літр, вважають експерти однієї з найбільших в країні пивоварнох компаній "САН Інбев Україна".

Як відзначається в прес-релізі компанії, окрім цього, після введення підвищеного акцизу виробництво пива за рік може скоротитися на 25%. При такій ситуації, вважають в "САН Інбев Україна", в країні спостерігатиметься збільшений попит на міцні алкогольні, слабоалкогольні і "винні напої", акциз на які залишиться тим самим, повідомляють "Экономические известия".

"Ми переконані, що незаплановане, різке і дискримінаційне збільшення акцизу на пиво приведе до штучного зниження попиту на нього і підвищення на дешевий міцний алкоголь. І це попри те, що вже сьогодні горілка коштує для споживача удвічі дешевше за пиво в перерахунку на чистий спирт", - говориться в повідомленні.

Як повідомлялося, група народних депутатів запропонувала парламенту втричі підвищити ставки акцизу на пиво з 0,87 гривень до 2,5 грн за 1 літр, а виручені кошти направити на фінансування заходів по охороні здоров'я і Національної дитячої спеціальної лікарні "Охматдит" (Київ).

Відповідні законопроекти (№2876 і №2880) зареєстрували в парламенті 18 квітня Тетяна Бахтєєва, Юрій Мірошниченко, Андрій Шипко (всі - фракція Партії регіонів), Андрій Пишний, Валерій Дубіль, Михайло Головко, Леся Оробец, Роман Ілик (всі - фракція ВО "Батьківщина"), Марія Матіос, Андрій Путілов (обоє - фракція "УДАР").

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>