У Луцьку свої книги презентуватимуть Семен Глузман та голландський правозахисник Роберт ван Ворен

У Луцьку відбудеться зустріч із голанським правозахисником, публіцистом Робертом ван Вореном. На зустрічі буде присутній також правозахисник, колишній дисидент та політв'язень, психіатр Семен Глузман. Роберт ван Ворен представить свою книгу "О диссидентах и безумии: от Советского союза Леонида Брежнева к Советскому союзу Владимира Путина".

Ван Ворен у 1980-ті роки нелегально привозив до Москви гуманітарну допомогу родинам ув'язнених дисидентів. На початку 1990-х років він допомагав реформувати українську психіатрію і виступав "послом доброї волі України" на Заході.

 

 

Роберт ван Ворен у своїй книжці "О диссидентах и безумии: от Советского союза Леонида Брежнева к Советскому союзу Владимира Путина" більшу частину власних спогадів присвятив діяльності Семена Глузмана. Це видання - реалістичний детектив, де мемуаристика дуже жива і цікава, але водночас інформативна. "Протягом 90-х років Київ залишався центром реформ у області психіатричного здоров'я у Східній Європі та колишньому СРСР. Багато із непсихіатричних проектів, які ми розробили з Глузманом, були сконцентровані на формуванні громадянського суспільства в Україні з підтримкою засобів масової інформації. Ми доставили десятки одиниць ксерокопіювальної техніки у Києво-Могилянську академію, державні установи і міністерства. Три тисячі кубометрів гуманітарної допомоги були доправлені у 60 лікарень в Україні. У Києві було створено Центр жертв тоталітаризму і громадянської війни, який фінансувало спочатку голландське Міністерство іноземних справ", - розповідає у книзі Роберт ван Ворен.

Під час зустрічі буде можливість придбати книжки Роберта ван Ворена "О диссидентах и безумии: от Советского союза Леонида Брежнева к Советскому союзу Владимира Путина" і Семена Глузмана "Рисунки по памяти, или воспоминания отсидента", де автори нагадують українцям про часи радянського тоталітарного переслідування за політичні погляди, про зловживання психіатрією для боротьби з інакодумцями.

Зустріч відбудеться 6 червня об 11 год. в актовому залі Луцького базового медичного коледжу (вул. Лесі Українки, 2). Організатори зустрічі - газета "Волинь-нова", ВОГО "Фонд місцевого розвитку" (проект "Діалог з успішними громадськими діячами").

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>