Національний банк України накопичив більше 36 тонн золота

За станом на травень у золотовалютних резервах Національного банку України накопичено близько 36,1 тонни золота.

"Одним із шляхів поповнення золотовалютних резервів є купівля у населення банківських та дорогоцінних металів через територіальні управління Національного банку, - зазначила заступник Голови Національного банку України Віра Ричаківська. - Національний банк має майже 20-річний досвід здійснення таких операцій і гарантує населенню безпеку та конфіденційність їх проведення".

Приймання цінностей здійснюється без обмежень за масою та незалежно від їх вартості за конкурентними закупівельними цінами, зміна яких проводиться щоденно в разі зміни світових цін на дорогоцінні метали. Згідно зі змінами до Податкового кодексу України, які набрали чинності у 2012 році, купівля Національним банком України банківських металів та дорогоцінних металів у брухті здійснюється без утримання податку на доходи фізичних осіб. Завдяки цим змінам територіальні управління Національного банку України значно збільшили купівлю дорогоцінних металів у вигляді брухту в населення. Так у 2012 році надходження золота до Національного банку України виросло у 28 разів, срібла - у 12 разів (порівняно з 2011 роком).

Таким чином, кожен громадянин України може взяти участь у створенні резервів для майбутніх поколінь.

- Серед країн світу Україна займає 47 місце за розміром золотого запасу. Це дуже гарний показник, - зазначила заступник Голови Національного банку України Віра Ричаківська.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>