На Волині судитимуть податківця за тиск на підприємців

Прокуратура Волинської області завершила досудове слідство за фактом неправомірного тиску працівників податкової міліції на суб'єктів господарювання, вимагання та отримання у них хабарів. Встановлено, що у минулому та на початку поточного року працівник податкової міліції, не маючи на те правових підстав, готував та скеровував суб'єктам господарювання незаконні вимоги щодо надання копій господарських документів та явки до органів податкової міліції для дачі пояснень. Це робилось для того, щоб залякати підприємців.

Коли потрібний ефект досягався, податковий міліціонер пропонував підприємцям вирішити створені ним же проблеми за невелику, на його думку, плату у 2000-4000 грн. Взамін же міліціонер дозволяв залишати його запити без реагування і відповідей або ж допускав надання формальних відписок, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Задокументовано декілька фактів вимагання та отримання податковим міліціонером хабарів від підприємців у сумі від 2500 до 4400 гривень.

Працівника податкової міліції затримано на гарячому. Судом обрано йому запобіжний захід у вигляді застави.

Наразі кримінальне провадження знаходиться на розгляді у Луцькому міськрайонному суді, який і надасть кінцеву правову оцінку діям горе-правоохоронця.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>