Подорожчання комунальних тарифів у Луцьку відклали до квітня

На розгляд членів виконавчого комітету Луцької міської ради виносилося питання "Про тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються житлово-експлуатаційними підприємствами", повідомляє відділ інформаційної роботи муніципалітету.

Директор департаменту ЖКГ міської ради Іван Кубіцький зазначив, що ті тарифи на утримання будинків та прибудинкових територій, які діють нині, не покривають необхідних витрат і потребують перегляду. У нових розцінках передбачено підняття вартості утримання будинків та прибудинкових територій до економічно обґрунтованих. Нині ЖКП не мають коштів на належне утримання будинків. Крім того, не вистачає коштів на виплату заробітної плати працівникам.

Іван Кубіцький зауважив, що у департаменті ЖКГ зроблені відповідні розрахунки. Для кожного будинку визначена окрема вартість. Збільшення ж плати за утримання будинку та прибудинкової території зросте в середньому на 30-50 грн в залежності від площі квартири.

Присутні на засідання депутати міської ради, закликали членів виконкому відкласти прийняття цього рішення. Зокрема, Сергій Григоренко зауважив, що люди погано поінформовані про підняття тарифів. Він запропонував провести громадські слухання та додатково поінформувати лучан про ці нововведення. Також він хотів би, аби директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький обгрунтував депутатам необхідність підняття тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій. Підтримали таку думку й депутат міської ради Павло Данильчук та обласної ради Святослав Боруцький.

Крім того, Сергій Григоренко запропонував, аби на будинках вивішували інформацію про те, скільки коштів надійшло від громадян за утримання будинків та на що вони були витрачені.

Зрештою, міський голова Микола Романюк зазначив, що рішення про збільшення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій все-таки необхідно приймати, адже для цього є об'єктивні фактори. Він доручив керівникам житлово-комунальних підприємств продовжити роз'яснювальну роботу серед жителів міста. До розгляду цього питання міська влада планує повернутися у квітні.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>