Фестиваль журналістської майстерності відбувся у «Проліску»

25-26 травня, напередодні Дня журналіста, на території Волинського санаторію матері та дитини «Пролісок» відбувся фестиваль журналістської майстерності. На нього запросили не лише обласних та районних представників засобів масової інформації, працівників радіо й телебачення нашого краю, а й науковців зі Львова та Польщі.

 

Перед волинськими журналістами виступає гість з Польщі Міхал ГОЛОСЬ

Перед волинськими журналістами виступає гість з Польщі Міхал ГОЛОСЬ

Це вперше для журналістів області напередодні їх професійного свята організували таке цікаве дійство. Свою підтримку в його організації надали благодійні фонди народних депутатів Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та Степана Івахіва «Патріоти Волині». Добре, що організатори відійшли від офіційного ділового стилю і «витягнули» журналістів з офісних приміщень подалі від комп’ютерів – поближче до природи. Робоча поїздка розпочалася з візиту в редакцію ківерцівської районної газети «Вільним шляхом». Її редактор Людмила Якимчук розповіла про співпрацю влади та цього видання. Згодом пишучу братію зустрічали духмяним короваєм та піснею представники Грем’яченської сільської ради та директор санаторію Валентина Касарда. Ми ознайомилися з унікальною діагностичною та лікувальною базою цього комунального підприємства. Для лікування тут широко застосовують лікарські трави, фіточаї і фітонастоянки, лікарські рослини для приготування яких збирають самі. Посмакувавши ароматним зеленим чаєм проліскового приготування, всі були готові до обговорення питань, зазначених у робочому плані. Відкрив засідання голова Волинської обласної організації Національної спілки журналістів Михайло Савчак. Під час розмови присутні редактори районних газет зачепили таку болючу для них тему роздержавлення. Свої міркування з цього приводу висловили редактор газети «Вісті Ковельщини» Микола Вельма, голова Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів Дмитро Тарасюк, професор факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка Ігор Лубкович, ректор Хелмської вищої школи міжнародних стосунків та суспільних комунікацій Міхал Голось. Заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Волинської облдержадміністрації Віра Фамуляк-Зелінська привітала журналістів з наступаючим святом. До її зичень приєдналася заступник голови благодійного фонду народного депутата Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич. А згодом відбулася приємна для багатьох присутніх церемонія нагородження журналістів-переможців обласного конкурсу професійної майстерності. Перемогу у творчому конкурсі у номінації «Журналістська зрілість» здобула відповідальний секретар нашої газети Олена Павлюк, а завідуюча репортерським відділом Руслана Татарин отримала визнання в обласному конкурсі «Журналістська надія» імені Григора Мацерука.

Наступний день фестивалю був присвячений майстер-класам, які проводили справжні професіонали з різних видань, а також теле- та радіомедійники.

Наталія ВЕЧОРОВА,

Волинська область

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>