80 відсотків випускників – хронічно хворі

Випускний – це крок до нового життя, тому він трепетний для дітей і їхніх батьків. Але є одна тенденція, яка затьмарює цю щасливу мить: здоров’я наших дітей з кожним роком погіршується.

За даними держстатистики, при щорічному зменшенні кількості дітей віком до 17 років показник рівня їх захворюваності підвищується. Академія медичних наук України констатує, що 80 відсотків випускників шкіл мають хронічні захворювання. Це обумовлено впливом різних негативних факторів соціально-економічного, екологічного та психоемоційного характеру.

За висновками психологів, найефективніший відпочинок для дітей – зміна виду діяльності. Малюкам у селі відпочивати краще, ніж на курортах біля моря, крім того, сільські умови життя позитивно впливають на їхнє виховання. А школярам варто змінити розумову працю на фізичну або на мандрівки. Також батькам добре було б присвятити канікули спілкуванню зі своїми дітьми. Чисте повітря, можливість купатися і засмагати, спілкування з однолітками дадуть школярам багато радості і нових вражень. Товариським дітям цікаво у таборі. Він має величезне виховне значення, а ще тут підлітки вчаться самостійності.

Цікавим, змістовним і дуже корисним є відпочинок у Карпатах. Путівки у тутешні оздоровчі табори коштують від трьох тисяч гривень. Щоб відправити дитину на море, потрібно викласти ще більше грошей.

Цьогоріч влада заговорила про те, що потрібно більше коштів виділяти на оздоровлення дітей. Так, для прикладу, на Волині на оздоровчу літню кампанію планують спрямувати понад 36 мільйонів гривень з різних джерел фінансування. Насамперед це будуть діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти-інваліди – 90 відсотків їх будуть оздоровлені. Загалом на Волині цього літа матимуть можливість зміцнити здоров’я та корисно провести дозвілля у різних закладах відпочинку 72 тисячі школярів.

На Рівненщині у цьому році на відпочинок школярів виділять 32 мільйони гривень, що на 10 мільйонів більше, ніж торік. Рівняни планують оздоровити понад 86 тисяч дітей. При цьому дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування оздоровлять стовідсотково.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>