Хор став народним

Валентина Петручок та Світлана Кравчук із села Сапанів Кременецького району ще з дитинства почали співати, виступати на концертах. А після їх вступу у 2009-2010 роках на посади завклубу і керівника хору «Червона калина» довелося організовувати і безпосередньо брати активну участь у багатьох культурно-масових заходах та дійствах, конкурсних та гумористично-розважальних програмах для дітей, готувати сценарії їх проведення.

Світлана Кравчук та Валентина Петручок

Світлана Кравчук та Валентина Петручок

При клубі села Сапанів сформувалися та працюють такі гуртки художньої самодіяльності як вокальний, хореографічний, театральний, танцювальний і художнього слова (два останніх очолює Валентина Петручок). Тож без виконання пісень, танців, вистав, декламування віршів не обходиться жоден захід. Для тих, хто полюбляє співати, слухати музику та бажає відпочивати душею, діє клуб за інтересами «Музика єднає нас». У тому, що Сапанів славиться виконанням українських народних та духовних творів, велика заслуга учасників народного аматорського хору «Червона калина», який заснував у 1975 році професіонал культурно-масової роботи Микола Казмірук. Завдяки йому у 2003-му хор отримав звання «Народний». У 2011 році він знову його підтвердив.

А особливою радістю та гордістю є те, що сапанівський клуб за найкращу концертну програму у ході творчих звітів міських та сільських закладів культури району в 2012 році посів третє місце.

Борис ФЕДИШЕН,

Тернопільська область

Фото Алли ОЛЬШАНСЬКОЇ

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>