Діти вчили дорослих робити штучне дихання

У Луцьку відбулась громадська акція "Запобігти, врятувати, допомогти" за участі юних волонтерів-рятувальників, працівників служби "101" та членів обласного осередку Червоного Хреста. Лучан та гостей міста навчили виконувати штучне дихання та непрямий масаж серця на спеціальному комп'ютеризованому манекені, користуватись вогнегасником, повідомили в управлінні ДСНС у Волинській області.

Дійство відбулося у центрі міста на Театральному майдані під час проведення виставки-творчого звіту усіх позашкільних навчальних закладів області.

Так, Анастасія Позняковська та Максим Музичук, учні відповідно загальноосвітніх шкіл № 3 та 4 м.Ківерці - члени обласної збірної команди "Школа безпеки", під наглядом дипломованих фахівців осередку Червоного Хреста Марії Іщик та Наталія Столярчук вчили юнаків та дорослих здобути нелегкі, але безцінні практичні навички проведення реанімаційних заходів по рятуванню життя непритомної людини.

Загалом понад три десятки дітей, юнаків та дорослих успішно виконали комплекс дій "штучне дихання та непрямий масаж серця" і в знак підтвердження отриманих знань з гордістю одягнули бейджики "Я вмію рятувати життя!", де юні вчителі вписали ім'я та прізвище новоспеченого рятувальника.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>