Український “Forbes” потрапив під цензуру через сина Януковича

Український "Forbes" відредагував свій матеріал, виключивши ім'я Олександра Януковича з числа тих, хто найбільше нажився на "Укрзалізниці". Про це свідчить порівняльний аналіз двох варіантів статей видання.

Так, в понеділок видання "Forbes.ua" розмістило матеріал журналіста Сергія Головнева про того, хто виграє тендери на "Укрзалізниці", пише "Остров".

У нім, зокрема, з посиланням на дані "Вісника держзакупівель" говорилося про те, що старший син президента України Олександр Янукович контролює компанії, які виграли в 2013 році третину усіх тендерів монополіста залізничних перевезень на Україні.

У матеріалі були перераховані компанії, які, нібито, пов'язані з Олександром Януковичем. Це "Перша паливна компанія", "Левада-Палас", "Автономні джерела струму", "Євроінвестбуд" і "Консалтинг кепітал".

За версією "Forbes.ua", в основному Янукович поставляв залізницям дизпаливо і мазут, технічні олії, акумулятори і вугілля. В цілому, на думку автора первинного тексту статті, структури Олександра Януковича отримали від "Укрзализныци" 3,1 млрд гривень (біля $387, 5 млн) за п'ять місяців поточного року. Це приблизно третина усіх закупівель залізничної держкомпанії.

Через деякий час доступ до цієї публікації на сайті "Forbes.ua" став неможливий. Хоча сам матеріал можна було знайти в кеші пошукової системи Google.

Потім з'явився підкоригований матеріал, з якого була прибрана інформація про те, що Олександр Янукович пов'язаний з виграшними тендерами на "Укрзалізниці".

Як пояснив в соціальній мережі головний редактор української версії "Forbes" Володимир Федорін, матеріал зняв він особисто, через те, що той був недороблений.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>