Луцьким школярам прочитали лекції прокурори

Напередодні літніх канікул прокурори прокуратури міста Луцька традиційно побували в школах із лекціями. Учням розповіли про адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення неповнолітніми злочинів, як можна захистити себе і куди звернутися за допомогою. Нагадують, що за вчинені злочини вони нестимуть відповідальність, адміністративну або кримінальну. А кримінальна наступає навіть із 14 років - за умисне вбивство, диверсію, бандитизм, зґвалтування, крадіжку, грабіж, розбій, хуліганство, незаконне заволодіння транспортним засобом. Найголовніший аргумент - всім, хто пов'яже свою долю з криміналом закрита дорога в силові відомства: міліцію, прокуратуру, СБУ, податкову службу, Збройні сили України та інші. На державну роботу не вдасться в майбутньому влаштуватися і членам їхніх родин. Неповнолітнім до вподоби "живе" спілкування з прокурорами в форматі діалогу. В червні відвідають вищі професійно-технічні заклади та коледжі, розповіла прес-секретар прокурора міста Луцька Оксана Швець.

У Луцьку є стійка тенденція до зменшення злочинів, вчинених неповнолітніми. Близько 80 злочинів було скоєно в 2011 році, у 2012 - майже 60.

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>