Головному міліціонеру Волині розповіли про корупцію серед підлеглих

Депутати Волинської обласної ради заслухали інформацію начальника УМВС України в області Олександра Терещука щодо стану справ у царині охорони правопорядку. Це було перше спілкування цього головного міліціонера з волинськими депутатами, і воно виявилося непростим. До Олександра Терещука накопичилося чимало запитань. Зокрема Ігор Гузь назвав про відомі йому факти корупційних дій працівників ДАІ. За словами депутата, у Маневицькому районі державтоінспектори відловлюють вантажівки, які прямують з великого піщаного кар'єру у селі Рафалівка Володимирецького району сусідньої Рівненської області. Щодня тут проїжджає 200-300 одиниць такого транспорту. Більшість з них перевищують дозволений тоннаж, а правоохоронці уже тривалий час закривають на це очі, збираючи з кожної вантажівки по 50 гривень. Знаючи цю таксу, підприємці, давали гроші водіям. Однак нещодавно такса зросла вдвічі, і підприємці вирішили підняти це питання, звернувшись до депутата.

Ігор Гузь зазначив, що готовий надати правоохоронцям номера машин інспекторів-хабарників, місця, де вони "працюють" з водіями. У схему залучені, нібито, і рівненські працівники ДАІ.

Але є й інший бік цієї проблеми. Традиційно для України йде мова про подвійні стандарти. Підприємці готові платити хабарі, але не великі, щоб і далі самим порушувати закон. Але й вони мають нести відповідальність за те, що своїми важкими машинами руйнують не пристосовані до такого навантаження автошляхи.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>