У Ягодині затримали рекордний для Волині вантаж героїну

Героїновий вантаж виявили працівники Ягодинської митниці Міндоходів спільно з прикордонниками у рамках операції «Держкордон -2013».

Увагу інспекторів привернув автомобіль «Пежо», водій якого, громадянин Латвії, намагався виїхати з України. Припустивши наявність в автівці схованок, було проведено додатковий огляд транспорту. Як з’ясувалося, інспектори не помилилися – «Пежо» виявився вщент заповненим контрабандою. У сидіннях, картах передніх дверей та моторному відсіку знаходилося 74 кг героїну, повідомили у прес-службі Міндоходів.

За словами водія, ці 70 поліетиленових пакетів, обмотаних скетчем, були лишень оксидом гафнія, а не небезпечним наркотиком. Однак його твердження спростував експрес-аналіз речовини, який встановив що це – героїн. Наразі знайдену речовину направлено на лабораторний аналіз.

Однак знахідка інспекторів героїном не обмежилася. В автівці також було сховано 20,1 кг танталу – металу, який використовується у космічній галузі, ракетобудівництві та точній радіоелектроніці. Вартість цього металу складає щонайменше 2 тис. дол. США за кілограм.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>