Чиновники нажилися на недоношених дітях

Генеральна прокуратура України відповіла на депутатський запит замголови фракції "Батьківщина" Андрія Іванчука і повідомила, що в 2011 році Міністерство охорони здоров'я України закупило 85 непридатних для використання транспортних інкубаторів для дітей, що згодом нанесло збитків державному бюджету на 53 мільйони гривен.

При цьому відзначається, що влітку 2011 року були проведені клінічні випробування цього устаткування в Київському міському пологовому будинку №7 і, попри те, що усю партію забракували, результати випробувань сфальсифікували. У повідомленні відзначається, що на підставі підробних документів Держінспекція по контролю якості лікарських засобів Мінохоронздоров'я України в 2011 році внесла в державний реєстр ці 85 інкубаторів, пише "Обозреватель" (obozrevatel.com).

Нині прокуратурою відкрито кримінальне виробництво за фактом зловживання службовим станом чиновниками Мінохоронздоров'я і Кабміну під час здійснення державних закупівель медобладнання.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>