У гуцульській садибі відпочивав брат президента Лукашенка

Хто хоч раз побував у синіх Карпатах, ходив гірськими стежками, дивився з висоти пташиного польоту на гуцульські хатини у долинах, хто пив студену джерельну воду, той сюди неодмінно повертається. Неповторний краєвид приваблює не тільки земляків-українців, а й іноземних туристів. Тож не дивно, що карпатська природа зачарувала і близьку родину білоруського президента Лукашенка.

 

Син хазяїв виглядає нових гостей

Син хазяїв виглядає нових гостей

Коли ми перебували на Верховинщині, у селі Криворівня нашу увагу привернула ошатна садиба, що притулилася до скелі. Тут біля воріт туристів гостинно зустрічають дерев’яні гуцул з гуцулкою. «Яка краса!» – захоплено вигукнули. Верховинська знайома, яка супроводжувала нас у поїздці, тоді підказала: мовляв, тут зупинявся не хто інший, а брат самого «бацьки» Лукашенка!

Господиня цієї садиби Марія Джелема засоромилася, зніяковіла. Мовляв, що тут писати? Та слово за словом – і повідала, як у їхній оселі й справді відпочивала близька родина Лукашенка. Виявляється, кілька років тому до садиби напередодні свого весілля завітали хлопець з Білорусі і його наречена – дівчина з Львівщини. Джелеми лише знали, що він – стоматолог, вона – ще студентка. А через рік вони знову сюди приїхали, але вже з батьками – відсвяткувати річницю одруження.

– У той вечір закликали і нас до свого столу, на що ми й не сподівалися. Вони дуже привітні, скромні, – згадує пані Марія. – Лиш звернула увагу, що львів’яни – прості робочі люди, а білорус, видно, багатий, поважний, гарно одягнутий, приїхав на джипі. Я кажу тим людям, що у них такий сват гоноровий. А вони мені й шепнули: то двоюрідний брат Лукашенка. Той чоловік і правда дуже схожий з вигляду на білоруського президента. Ні він, ні його син раніше жодного разу й словом не обмовилися, що мають такого знаменитого родича! Але знаєте, білоруські гості невибагливі, а хлопець взагалі – така добряча дитина. Нічим не гордували, їли те, що ми готували. От вареники з вишнями на пару, гуцульські страви їм дуже смакували. Може, що не так, але вони нічого поганого не казали, бо люди культурні. Та я собі думаю: якби їм не сподобалося, то б не приїхали. А то й зі святами нас вітають. Казали, що знову збираються до нас у гості.

Олена ПАВЛЮК,

Івано-Франківська область

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>