Українцям у найближчі роки загрожують потужні торнадо

Вітчизняні метеорологи переконують, що Україні загрожують руйнівні торнадо, на кшталт того, що пронісся в Оклахомі.

Країна зараз перебуває у вирі кліматичних змін. Температура зростає, що призводить до екстремальної погоди, пише "Газета по-українськи" з посиланням на ТСН.

Те, що американці називають торнадо, в Україні зветься смерч. Українські метеорологи переконують, в Україні спостерігається тенденція до підвищення частоти смерчів. Спрогнозувати його і бути готовим до нього неможливо в жодній країні світу.

"Якщо раніше смерчі формувались в кінці квітня - на початку травня, то зараз відомі випадки, коли смерч фіксували 1 березня", - повідомила метеоролог Віра Балабух.

За останні десятиріччя змінилася вся кліматична система. Температура повітря постійно зростає, що неминуче призводить до екстремальних змін погоди. Погода стала просто непередбачуваною.

А влітку українців мучить аномальна спека. Синоптики ж лякають, що температура повітря надалі лише зростатиме.

"Кожного літа матимемо спекотне літо, температурний режим вище норми за останні 30 років", - зазначив начальник гідрометцентру МНС України Микола Кульбіда.

Клімат змінюється через підвищення рівня парникових газів у атмосфері.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>