Скандальних туристів, які соромлять Україну, тепер ставитимуть на «облік»

Українські туроператори придумали нестандартний вихід з проблем з деякими недбалими туристами, які не лише можуть ганьбити країну, але і створювати додаткові збитки. Тепер будуть створені чорні списки людей, для яких буде заборонений подальший продаж путівок. Це вже роблять як на спеціалізованих сайтах, так і в окремих фірмах і навіть містах, повідомляє «Мінфін».

Причини різні: від відмови від туру в останню мить, нездатність сплатити і до конфузу в місцях відпочинку (наприклад, кип'ятіння води в паризькі умивальниках).

У Асоціації лідерів турбізнесу говорять, що єдиних списків недобросовісних клієнтів немає, тому що немає стандарту, по якому можна було б його формувати.

«Окремі туроператори можуть це робити для себе. І не продавати путівку людині в майбутньому. А туристи різні. Була колись історія: людину відправили до п'ятизіркового готелю, а він з примусом, картоплею і луком варив їжу в номері, поки не влаштував пожежу», - розповіла спікер Асоціації лідерів турбізнесу Юлія Олейник.

У свою чергу, директор Центру турінформации Володимир Царук підтверджує, що є ціла категорія відпочивальників-шантажистів.

«Їдуть не відпочивати, а викачувати гроші, фотографують усі дрібниці. Найчастіше закінчується «мировою», причому витребувати вдається не гроші, в основному, а безкоштовний відпочинок», - додає він.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>