На Волині ліквідували два величезних стихійних звалища

Волинська прокуратура провела перевірки повноти здійснення органами місцевого самоврядування передбачених законом повноважень щодо забезпечення ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ. Під час перевірок виявленні факти бездіяльності постійно діючих комісій з питань поводження з безхазяйними відходами у ряді сільських та міських рад, повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Ухвалою Ковельського міськрайонного суду розглянуто справу про службову недбалість посадовців Кричевичівської сільської ради, що скеровувалась Ковельською міжрайонною прокуратурою. Діями цих посадовців було допущено засмічення побутовими відходами земельної ділянки площею понад 6 тис. кв.м. та заподіяно збитки довкіллю на суму 117 тис. грн. Наразі незаконне сміттєзвалище ліквідоване.

На Ратнівщині службові особи Гутянської сільської ради через неналежне виконання своїх службових обов'язків допустили забруднення відходами та використання не за цільовим призначенням земельної ділянки комунальної форми власності загальною площею 12600 м?, чим заподіяли шкоду в сумі майже 137 тис. грн. Відомості про цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Кримінальне провадження скероване для організації досудового розслідування в слідчий відділ Ратнівського РВ УМВС України у Волинській області.

Загалом, під час проведення перевірок щодо забезпечення ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ, зареєстровано 3 кримінальні провадження, розглянуто 36 подань, до відповідальності вже притягнуто 17 службових осіб органів влади та місцевого самоврядування.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>