Депутати хочуть, аби українці пили справжнє молоко

Українців хочуть захистити від неякісної молочної продукції. Верховна Рада має намір заборонити виробництво і реалізацію молоковмісних продуктів з долею молочного жиру менше 50%. За прийняття в першому читанні законопроекту №2172 проголосували 267 депутатів, повідомляє інформаційно-аналітичний портал Inpress.ua.

Авторами законопроекту є депутати Андрій Деркач, Григорій Смитюх, Дмитро Шенцев, Євгеній Мураєв, Артем Пшонка (всі - фракція Партії регіонів) і Олександр Голуб (фракція КПУ). Цей законопроект розроблений аби уникнути підміни понять і зловживань і фальсифікацій молочної продукції, а також для однозначного і повного інформування споживачів про придбану ними продукцію.

Крім того, для відвертання цих фактів пропонується ввести додаткові вимоги для упаковки і маркування молочної сировини, молочних продуктів і молоковмісних продуктів, що дозволяють кінцевому споживачеві безперешкодно отримувати інформацію про товар, який він придбаває. За порушення вимог, а також за виробництво і реалізацію молоковмісних продуктів, масова доля молочного жиру в яких складає менше 50%%, депутати пропонують ввести штраф у розмірі 100%% вартості такої реалізованої продукції.

Також в документі конкретизуються юридичні обгрунтування застосування механізму держрегулювання закупівельних цін на молоко, зокрема пропонується надати Кабміну право встановлювати мінімально допустимий рівень закупівельних цін на сире молоко на відповідні періоди календарного року. Законопроект також передбачає штраф за їх порушення від 50 до 200 не оподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>