У Луцьку побував правнук Лесі Українки

У Луцьку у Східноєвропейському університеті відбулася міжнародна наукова конференція, присвячена творчості Лесі Українки та національній українській літературі.

Участь у ній узяли вчені з Луцька, Києва, Львова, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Житомира, Рівного, Полтави, а також Польщі та США.

Пам'ять Лесі Українки було вшановано покладанням квітів. Присутні заслухали виступи почесних гостей - внучатого племінника Лесі Українки Роберто Гааба, котрий прибув до Луцька зі Швейцарії разом зі своїми дітьми (він торкнувся теми родинного пантеону Косачів у Колодяжному) та видатного українського письменника, громадського та культурного діяча, Героя України Івана Драча. Виступ Івана Федоровича був присвячений волинським творчим шляхам Миколи Мащенка. Згодом відбулася презентація фільму видатного режисера "Данило Шумук". Це стрічка про волинянина, який 42 з половиною роки провів у польських, німецьких, радянських.

На конференції також презентували низку наукових видань, присвячений творчості видатних українських діячів.

Для учасників заходу провели екскурсію Луцьком. Вони побували й у Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки у Колодяжному.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>