Торнадо в Оклахомі побило рекорди потужності

Американські ЗМІ з посиланням на слова метеорологів пишуть, що що обрушився на штат Оклахома торнадо по руйнівній силі перевершив атомну бомбу, скинуту на Хіросіму в 1945 році.

«Торнадо, який зрівняв із землею місто Мур в Оклахомі, мав більшу потужність, ніж атомна бомба, скинута на Хіросіму, стверджують п'ять незалежних один від одного метеорологів, опитаних агентством АР», - пише нью-йоркська Daily News.

Атомна бомба Little Boy(Малюк), потужністю від 13 до 18 кілотонн тротилу, була скинута на Хіросіму 6 серпня 1945 року.

За оцінками метеорологів, торнадо відповідав найвищій вимірюваній категорії Ф-5 за шкалою Фуджита. Як стверджують фахівці, першу застосовану на війні атомну бомбу він перевершив принаймні у вісім разів.

Повідомляється, що швидкість вітру в районі міста Мур досягала 337 кілометрів на годину. Підтверджене число жертв руйнівного торнадо в Оклахомі складає 51 людина, повідомляє федеральне агентство по надзвичайних ситуаціях(FEMA) США.

Крім того, за даними страхового департаменту штату, збиток від стихії може перевищити мільярд доларів. Дані носять суто попередній характер, оскільки роботи за оцінкою збитку ще не завершені.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>