Польське консульство у Луцьку очолила жінка

Луцький міський голова Микола Романюк зустрівся з новопризначеним Генеральним Консулом Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьку Беатою Бживчи.

Микола Романюк привітав Беату Бживчи з новою посадою.

Він висловив сподівання на поглиблення співпраці міської ради та Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку. Адже місто має багато міст-партнерів у Польщі. За словами міського голови, ця робота продовжуватиметься й надалі. "Цьогоріч підпишемо нові угоди, зокрема, у червні з Білостоком. Також бажання укласти таку угоду з нами виявили й представники Хелма", - наголосив він.

Микола Романюк зазначив, що Луцьк спільно з польськими містами реалізує чотири проекти у рамках програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна". "Це серйозні інвестиції в окремі галузі міста. Зокрема, 1,5 млн євро - на реконструкцію Луцького зоопарку. Такі кошти у міському бюджеті було б важко віднайти", - зауважив він.

Міський голова сказав про активну співпрацю навчальних закладів з польськими колегами, про тісну співпрацю бізнесу. Він наголосив, що у місті працюють спільні українсько-польські підприємства.

Беата Бживчи наголосила, що з радістю допомагатиме Луцьку у співпраці та налагоджені зв'язків з польськими партнерами. Також вона висловила сподівання, що цієї осені буде підписана Угода про асоціацію України з ЄС.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>