Галицькі «Стожари» палили рівненським бензином з волинськими відрами

Популярний на трасі Тернопіль-Кременець заклад «Стожари», що у селі Ліски Збаразького району, загорівся наприкінці грудня 2009 року. Підпалили його п’ятеро чоловіків на замовлення досі невідомої слідству бізнес-леді з Волині. «Ввечері 23 грудня 2009 р. злочинці у супермаркеті Луцька купили чотири відра. На заправній станції АЗС на Рівненщині залили у них бензин і вирушили до Тернополя», —повідомила прес-секретар апеляційного суду Тернопільської області Людмила Залецька. Клієнти «Стожарів» роз’їхалися по домівках перед 4-ю годиною ночі. Коли останній відвідувач покинув заклад, злочинці вилили з відер бензин на дерев’яні стіни будівлі і підпалили її. Після того, як все спалахнуло, сіли в своє авто і поїхали до Луцька. «Дорогою в лісосмузі вони спалили кросівки одного з підпалювачів і порожні відра з-під бензину, — каже Людмила Залецька. — У Луцьку Максим отримав гроші від замовниці і розподілив їх між подільниками. Кожен отримав по 1000 гривень».

За даними слідства, підпалювачі завдали шкоди «Стожарам» на 3,5 млн гривень. Організатор підпалу Максим отримав 7 років в’язниці. Його посібники сидітимуть від 5 до 6,5 років. А «Стожари», як ні в чому не бувало, майже за рік після пожежі повністю відродилися.

Світлана КЛОС,

Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>