“Металіст” вперше виборов право грати у Лізі Чемпіонів, а “Динамо” вперше опустилося на третє місце

Передостанній 29-й тур чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги остаточно вирішив усі турнірні питання. Зокрема, головним тріумфатором сезону, якщо не рахувати прогнозоване і здобуте дострокового чемпіонство "Шахтаря", став харківський "Металіст". В 29-у турі харків'яни вдома у складному матчі переграли "Дніпро" з рахунком 2:1. Обидва м'ячі провів український серб Марко Девіч, якого у нетрях югославського футболу відшукав Віталій Кварцяний. Ці голи стали золотими для "Металіста", адже у паралельному матчі "Динамо" несподівано поступилося у Сімферополі "Таврії" - 2:3, і харківський клуб став недосяжним для киян. Вирішилося питання із п'ятим місцем, яке гарантує участь у Лізі Європи. Його здобув донецький "Металург", обігравши вдома "Чорноморець" 2:0. Заради справедливості відзначимо, що одесити не мали достатньої мотивації, адже свій євроквиток цього року теж уже здобули через національний кубок, пробившись у фінал турніру разом із чемпіоном "Шахтарем" - матч відбудеться у середу.

На сьогодні відомо також, хто поповнить Прем'єр-лігу замість "Говерли" і запорізького "Металурга". Ці путівки здобули переможці першої ліги "Севастополь" та "Сталь" з Алчевська.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>