Залізниця скасовує потяги з Луцька на Львів та Чернівці

У новому розкладі залізничного сполучення по станції Луцьк, який вступить у дію 26 травня, відсутні три потяги: № 667/668 "Ковель-Чернівці", № 801Л/ 802Л "Ківерці-Львів" (рейковий автобус), № 6379/№ 6380 "Ківерці-Підзамче". Це уже не перша спроба підприємства "Львівська залізниця" скасувати поїзди на Підзамче і Чернівці. Однак після багаторазових акцій від ВОМГО "Асоціація Молодих Реформаторів" та втручання голови Волинської облдержадміністрації, депутатів обласної ради, їх вдалося відстояти. Більше того, Луцьк та Львів сполучили додатковим зручним рейсом - рейковим автобусом.

І цього разу проблема відміни потягів не залишилася поза увагою "АМоРе". З 18 травня стартувала громадська кампанія "Потяг - для людей!". Розпочався збір під зверненням до голови Волинської ОДА Бориса Клімчука та начальника ДТГО "Львівська залізниця" Богдана Піха. Якщо упродовж тижня не відбуватиметься ніяких змін, то 26 травня о 19:00 на головному вокзалі Луцька буде проведена громадська акція "Прощання з останнім потягом до Львова!".

Також активісти мають намір звернутися до депутатів Волинської обласної ради із зверненням, щоб воно було розглянуте на черговій сесії 24 травня.

Не нехтуватимуть громадські діячі і можливістю звернутися до народних депутатів від Волинської області із проханням посприяти вирішенню даного питання.

Наразі, заступниця голови "АМоРе" Марія Доманська надіслала запит на інформацію, у відповіді на який чекає пояснень від "Львівської залізниці", у чому знову причини скасування потягів. Бо "минулого разу, "Львівська залізниця" заявляла, що потяг "Ковель-Чернівці" не є рентабельним, адже - малий пасажиропотік. А це була неправда. Як і сьогодні - цим потягом їздить дуже велика кількість людей. Інколи на нього неможливо просто купити квитки", - зазначила активістка.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>