В Ужгороді «Волинь» відправила у першу лігу «Говерлу»

«Говерла»-«Волинь» – 1:1

 

Голи: 1:0 – Райчевіч (50). 1:1 – Савич (83).

«Говерла»: 33. Бабенко, 21. Рніч, 3. Щедраков, 19. Макаренко – к, 8. Петров, 22. Єдігарян, 15. Трухін, 44. Балафас, 23. Чурко (9. Міщенко, 60), 7. Райчевіч (88. Лопез, 80), 76. Ле Таллек.

«Волинь»: 1. Старцев, 3. Сімінін – к, 14. Масло, 15. Шандрук, 18. Приндета, 35. Стевич, 29. Кінаш (8. Скоба, 61), 11. Савич, 10. Бікфалві, 19. Бабир (38. Насонов, 58), 31. Суботич (7. Шумахер, 76).

Попередження: Трухін (20), Рніч (82), Ле Таллек (84), Єдігарян (90+4) – Суботич (11), Стевич (41), Савич (66), Масло (71), Шумахер (84), Старцев (90+2).

Вилучення: Масло (73).

 

Очна дуель двох аутсайдерів за право залишитися у Прем'єр-лізі наступного сезону прогнозовано не порадувала якісним футболом, проте повністю задовольнила любителів гострих відчуттів та емоцій. Говорити щось про значення матчу і готовність до нього команд, напевно зайве.

«Волинь» перед матчем була у дещо вигіднішій позиції, адже луцьку команду цілком влаштовувала нічия. Саме тому Віталій Кварцяний логічно обрав захисну тактику. Трохи розбігалися команди лише у кінцівці тайму, навіть показали щось схоже на відкритий футбол. «Волинь» організувала «гарячу» п'ятихвилинку біля воріт Дмитра Бабенка, і голкіпер ужгородців з усіма випробуваннями впорався. Та все ж останнє слово перед походом до роздягалень було за господарями поля. Навала на ворота Старцева ледь не принесла свого результату. М'яч літав у штрафному майданчику «Волині», голкіпер на якусь мить загубився і невиправдано пішов вперед, і Макаренко головою пробив над воротами.

У другому таймі «Волинь» спробувала розпочати агресивніше, і почала пропускати небезпечні атаки лівим флангом оборони. Одну з них на 50-й хвилині результативним ударом завершив Райчевіч. Коли ж протягом трьох хвилини словацький захисник лучан Ян Масло примудрився заробити два гірчичника, і арбітр вилучив його з поля, то, здавалося, піднятися з колін лучани уже не зможуть. Віталій Кварцяний пішов ва-банк і замість втомленого Суботича на заключні хвилини матчу випустив Шумахера, який майже рік не виходив в «основі» «Волині». І саме від цього футболіста почався порятунок лучан. Шумахера грубо збили на лівому фланзі, й арбітр призначив штрафний удар. Оскільки фол був майже біля бокової лінії, то про удар не йшлося, зате Бікфалві вдалася хитра передача на ближню стійку на Душана Савича, останній одним доторком носка закинув «круглого» за комір воротарю.

Футболісти «Говерли», напевно відчули, що уже не зможуть дотиснути суперника. Тому на полі почали переважати емоції. У центральному колі між футболістами ледь не спалахнула бійка. Але, як відомо, кулаками голи не забивають. Нічийний результат гарантував «Волині» місце у Прем'єр-лізі і, автоматично, відправив у перший дивізіон футболістів «Говерли».

Тепер з нетерпінням чекатимемо наступного сезону, в якому, швидше за все, Віталій Кварцяний позбудеться приставки «в. о.». Будемо сподіватися, що у наступному чемпіонаті «Волинь» позбудеться труднощів, натомість набуде більш привабливого вигляду в ігровому плані.

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>