Земля померлих волинян відійшла сільрадам

Прокуратура Іваничівського району провела перевірку в діяльності Павлівської та Литовезької сільських рад щодо встановлення наявності земельних часток (паїв), належних особам, де строк прийняття спадщини закінчився, а спадкоємці спадщину фактично не прийняли.

Виявлено три земельні паї, які належали громадянам, котрі померли понад рік тому. Із заявою ж про прийняття спадщини ніхто не звертався. Не було в сільських радах і жодних відомостей про наявність у цих громадян спадкоємців. Прокурор Іваничівського району звернувся у суд із заявами про визнання спадщини відмерлою та передачу земельних ділянок у власність територіальних громад. Рішенням суду заяви прокурора району задоволено в повному обсязі. У власність територіальних громад сільських рад повернуто 8,65 га земель сільськогосподарського призначення нормативною вартістю 152 тисяч гривень, повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>