Волинські освітяни за бюджетні кошти читають «Бульвар» та газету Партії регіонів

Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу провів моніторинг періодики, яку передплачували органи освіти Волинської області у 2012 році. Щороку на періодику витрачається до 100 тисяч гривень кожним відділом.

Здебільшого у 2012 році відділи освіти передплачували фахові видання: «Освіта України», «Початкова школа», «Шкільна бібліотека», «Географія та економіка в сучасній школі», «Фізика та астрономія в сучасній школі», «Біологія і хімія в сучасній школі» та багато інших.

Освітяни читають і видання центральних органів влади: «Урядовий кур’єр», «Голос України», «Офіційний вісник президента України». Серед волинських газет у переліку тих, які передплачують за бюджетні кошти однозначним лідером є «Волинська газета», також до трійки найпопулярніших потрапили «Волинь-нова» та «Віче-інформ».

Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу виявив, що відділ освіти Ратнівської райдержадміністрації зробив річну передплату спортивної газети «Команда» та «Україна за кермом». На ці цілі використано було 800 гривень бюджетних коштів.

Ще цікавіший вибір зробили у відділі освіти Камінь-Каширської РДА. Там у переліку періодики значаться «Тайны» та «Бульвар Гордона», на передплату яких витратили 243 гривні.

Окрім того, камінь-каширські освітяни передплатили на півроку 53 примірники газети «Волинь-регіон», яку видає Волинська обласна організація Партії регіонів. Загалом на передплату партійної преси витрачено 760 гривень.

Як зазначив в коментарі Центру начальник відділу освіти Камінь-Каширської РДА Віктор Пась, підготовкою списків періодики займався методичний кабінет відділу. Він вперше почув про передплачений примірник газети «Тайны», проте визнав, що передплачували «Бульвар Гордона». На запитання, для чого в навчально-методичному процесі потрібні такі видання, Пась зазначив, що «методистам видніше».

Щодо передплати газети «Волинь-регіон», то він повідомив, що передплатили 53 примірники для того, щоб могла читати кожна школа району. На запитання, чому відділ освіти не передплатив видання інших партій, то начальник відділу освіти сказав, що до нього ніхто не звертався з таким проханням.

«Якщо люди попросять передплатити інші газети, то ми передплатимо й інші. Розумієте, вчитель повинен мати глибокі загальні знання, а не тільки читати методичну літературу», - зазначив Віктор Пась.

До слова, начальник відділу освіти Камінь-Каширської РДА є депутатом райради, обраний у мажоритарному округу від УНП. Наразі він є позафракційним.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>