Українкам бракує «справжніх чоловіків»

65% опитаних компанією Research&Branding Group відчувають гострий дефіцит «справжніх чоловіків2 у сучасному суспільстві. Респондентів попросили назвати риси, яких найбільше не вистачає сучасним українським чоловікам.

При цьому 27% вважають, що це відсутність шкідливих звичок, 23% - матеріальна забезпеченість; по 18% - надійність і вірність, і всього 3% опитаних вважають, що таких рис немає.

Серед найбільш властивим українським чоловікам рис лідирують: мужність і сила - 15%; розум і інтелект - 12% і образ добувача, годувальника - 11%.

Найбільш властивими рисами українських жінок респонденти назвали: хазяйновитість - 22%; розум, інтелект - 12%; зовнішня привабливість, краса й образ гарної матері - по 11%.

На думку респондентів, українкам не вистачає таких рис: відсутність шкідливих звичок - 30%; вірність - 17%; хазяйновитість - 16%.

Також респондентів попросили відповістити на запитання, як останнім часом змінилися стереотипи «чоловік-добувач» і «жінка-господарка».

52% опитаних вважають, що перший стереотип у цілому ослабнув; 30% - не змінився й 11% - у цілому посилився.

Подібна статистика спостерігається й у другого стереотипу – «жінка-господарка»: 38% вважають, що він ослабнув; 36% - не змінився; і 21% - що посилився.

Крім цього, респонденти вважають, що в українському суспільстві переважає тип чоловіків, які орієнтовані на сім'ю і які дотримуються традиційних поглядів на гендерні ролі - 28%; на другому місці чоловіки, що живуть сьогоднішнім днем і уникають будь-яких зобов'язань - 27%; наступні в списку чоловіки, пріоритет яких - кар'єра й друзі - 20%; на останньому місці чоловіки, орієнтовані на сім'ю, що мають гнучкі погляди на гендерні ролі й батьківство - 11%.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>