У Луцьку презентують книгу про життя караїмів на Волині

У Луцьку презентують книгу про волинських караїмів. Книга Володимира Шабаровського "Караїми на Волині: штрихи до портрету загадкового народу"- об'ємне дослідження історії караїмів на Волині на основі українських та іноземних джерел. Автор, зокрема, зосереджується на караїмських поселеннях у Луцьку та селі Деражне. У книзі наводяться маловідомі дані про життя та побут волинських караїмів, а також розповідається про видатних діячів караїмського походження родом з Волині. Цінність книги також у тому, що автор ввів до наукового обігу раніше невідомі джерела та факти, а також додає власні переклади з гебрайської та караїмської мов. Крім того, Володимир Шабаровський у своїй публікації спростовує поширені неточності про історію караїмських поселень на Волині.

Цінним додатком до тексту Володимира Шабаровського є документи, представлені на завершення книги, легенди про караїмів у викладі М. Султанського, спогади, листи, витяги з преси, а навіть рецепти караїмської національної кухні та вірші волинських караїмів.

Книгу видано у поліграфічно-видавничому домі "Твердиня" коштом автора та за підтримки спонсорів.

Захід відбудеться у неділю, 19 травня, о 15.00 у Центрі туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської, 2).

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>