Мільйонери тікають з Конча-Заспи

Конча-Заспа скоро може втратити статус зони найелітнішого житла. Звідси біжать мільйонери. Такий висновок можна зробити, проїхавшись по святая святих - греблі, де будували свої доми Юлія Тимошенко, Леонід Черновецький і Костянтин Меладзе. Дорога буквально всіяна оголошеннями про продаж котеджів, а ціни знизилися в 1,5-2 рази, пише "Главком".

На сайті, де торгують нерухомістю в Конча-Заспі, теж повно пропозицій про продаж будинків на греблі, причому купити елітне житло можна як за $8,5 млн, так і за ціною квартири в столиці - $300 тис. Для порівняння: півроку тому ціни були до $12 млн, а найдешевший будинок коштував $400 тис.

Член Асоціації фахівців з нерухомості Артур Пилипчук вважає, що Конча-Заспа до того ж стає не модною. "Ті, хто купують удома, не хочуть уподібнюватися моді початку 2000-х років і жити в Конча-Заспі, тепер це не так престижно. У кого є гроші, вибирають будинки у напрямку Межигір'я, Житомирської, Одеської траси. Тепер шукають будинки поменше і в спокійних місцях", - говорить Пилипчук. За його словами, реальна ціна купівлі будинку буде ще нижча, ніж заявлено, приблизно на 20-25%.

Дешевшають і земельні ділянки в Кончі. Сотка з виходом на Дніпро рік тому коштувала $40 тис., а зараз - $20 тис. Попиту на цю землю немає, багатих людей більше не стає. Зараз на греблі продають ділянки і по 100 соток, і по 12. Раніше бізнесмени скуповували їх, щоб перепродати утридорога.

Ще одна причина, через яку мешканці Конча-Заспи біжать, - дороге обслуговування будинків. Розкішні будинки обходяться в $10 тис. в місяць. Окрім комуналки, треба оплачувати прислугу, яка усе це прибирає, цілодобову охорону будинку.

Екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, у якого двоповерховий будинок на греблі, говорить, що жити в Конче стало дороге. "Багато хто не може тягнути обслуговування великих будинків і переїжджають, особливо на зиму, в квартири, - говорить Кучеренко. - Рахунки тут за комуналку - 2-3 тисячі гривен в місяць. Я вже відмовився від газу і перейшов на дрова. Таким чином, плачу тільки за електрику і обслуговування - прибирання, вивезення сміття, охорону. І все одно великі гроші. А якби з газом, то вийшло б усі 5-6 тисяч гривень!".

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>