Білорусь обмежила ввезення українських солодощів

У Білорусії обмежили продаж імпортних кондитерських виробів. У розпорядженні "Комерсант-Україна" виявився лист влади країни торговим компаніям, де для локальних виробників в структурі продажів кондитерської продукції встановлюється квота в 85%. Зараз Білорусія - один з найбільших експортних ринків збуту для українських виробників, і введені заходи погрожують їм втратою зверху $55 млн доходу у рік.

У корпорації "Roshen" говорять, що вже випробовують дискримінацію на цьому ринку. "Якщо раніше імпортний товар займав умовно 50% на полиці, то сьогодні він може претендувати тільки на 15%. Це істотно ускладнило просування, тому що торгівля стала значно скорочувати замовлення. Як результат, спостерігається падіння продажів на 30-50%",- розповіли в "Roshen". У компанії "АВК" пов'язують дії білоруської влади з нещодавною націоналізацією у країні фабрик "Коммунарка" і "Спартак". "Через те, що місцеві виробники стали втрачати долю ринку, влада вирішила захистити його від імпорту", - розповів менеджер компанії.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>