У Луцьку покажуть скандальний фільм про дитячу працю на шахтах Донбаса (відео)

Сьогодні, 16 травня, о 14:30 в актовому залі Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького відбудеться презентація документального фільму «Шахта №8» та зустріч з одним із головних героїв Дмитром Оприщенком. Герої фільму - 15- 16-річні хлопчаки, які залишившись сиротами, замість школи, пішли на смертельно небезпечну роботу в шахті, щоб прогодувати себе і рідних.

Фільм демонструватиметься у рамках проекту «Школа правової свідомості та громадської активності для старшокласників шести областей України» за сприяння Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

«Шахта № 8» спонукає школярів цінувати те, що вони мають і використовувати усі доступні можливості для розвитку і навчання.

Цей фільм, який був відзначений на 20 міжнародних кінофестивалях, вже побачили школярі Красного Луча, Свердловська Луганської області, Чернівців, Тернополя, Львова, Івано-Франківська, Ужгорода, Рівного.

 

Названий проект здійснює молодіжна громадська організація «Учнівське братство» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

Відео: watch?v=ltGpPHY9cYU&feature=player_detailpage

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>