Продавати кросівки допомагає… голубка Уксус

Василь МАРКОВИЧ з голубкою

Василь МАРКОВИЧ з голубкою

До цієї ятки на речовому ринку у Рівному люди заходять не лише по покупки. Об’єктом їхньої уваги стає голубка, яка облюбувала поличку для кросівок. Пташка прилітає сюди рано-вранці і чекає, поки продавчиня Маргарита прийде на роботу. Назад летить лише тоді, коли дівчина йде додому. Рита чомусь назвала голубку Уксусом і каже, що дуже до неї звикла.

– Коли пташка залетіла до мене вперше, я її нагодувала насінням. От вона і стала навідуватися кожного дня, – пригадує Маргарита. – У неї на лапах не було двох пальців, так я і зрозуміла, що це один і той самий птах. Голубка ручна, кожен може її погладити. Дітлахи спеціально бігають на ринок, аби її погодувати. Іноді моя голубка навіть з кавалером прилітає. Я вже спеціально тримаю на роботі насіння для них.

Пташка полюбляє сидіти на колінах у продавчині, коли та читає книжку. Відвідує її у будь-яку погоду. Навіть люті морози пересиджувала у ятці Рити. Проте у дні, коли на ринку надто людно, Уксус тут не засиджується: поїсть – і швиденько летить назад, аби не заважати дівчині працювати.

Марія МАРТИНЮК,

м. Рівне

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>