Чехія не надала Шкілю політичний притулок

Чехія не надала колишньому народному депутату України Андрію Шкілю політичний притулок, повідомила «Радіо Свобода» чеський адвокат Шкіля Марина Махіткова. Сам Шкіль цю подію наразі не коментує.

За словами Махіткової, в даний час Шкіль вилетів до Франції.

«Шкіля не видворили з Чехії. Чехія тільки зупинила розгляд його прохання про притулок. Причиною цього було рішення, що Чехія не має повноважень розглядати прохання про притулок, тому що цим має займатися інша країна Європейського союзу, згідно з так званим Дублінськім приписом. Це означає, що він приїхав до Чехії на підставі французької візи, а тому, країною, яка має розглядати його прохання про притулок, повинна бути Франція», - повідомила адвокат Шкіля.

За її словами, у понеділок вранці Андрій Шкіль залишив територію Чехії. "Він добровільно поїхав до Франції. І там він знову буде подавати ці документи, і тепер Франція буде розглядати його прохання про притулок", - уточнила Махіткова.

Нагадаємо, в кінці 2012 року колишній народний депутат Андрій Шкіль виїхав до Чехії з наміром просити політичного притулку в цій країні.

На думку Шкіля, в Україні йому загрожує притягнення до кримінальної відповідальності у кримінальній справі, порушеній проти нього за політичними мотивами ще у 2001 році за організацію масових бійок з міліцією в ході акції Україна без Кучми.

Пізніше перший заступник генерального прокурора України Рінат Кузьмін повідомив, що у справі щодо екс-нардепа Андрія Шкіля (за участь у акції Україна без Кучми) минув термін давності в десять років, тому йому немає чого боятися.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>