В Україні обмежать швидкість автобусів спеціальними пристроями

Мінінфраструктури підготувало проект постанови, який посилює вимоги до безпеки для автобусів, що курсують на пасажирських маршрутах загального користування.

У проекті пропонується встановити, що пристроями для обмеження швидкості до 100 км/год мають бути обладнані автобуси з датою першої реєстрації в Україні після 1 січня 2008 року. При цьому в автобусах, призначених для перевезення школярів, пристрої мають бути запрограмовані на максимальну швидкість 70 км/год. Крім того, усі пасажирські автобуси, що курсують на регулярних міжміських і міжнародних маршрутах, а також на нерегулярних і регулярних спеціальних перевезеннях, мають бути обладнані ременями безпеки пасажирських і водійських крісел, пише "Комерсант-Україна".

Також пропонується встановити заборону на використання для пасажирських перевезень автобусів, що переобладнуються з вантажних автомобілів (окрім внутрішньорайонних приміських маршрутів).

Зміни передбачається внести в Порядок проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затверджений Кабміном постановою №1081 від 3 грудня 2008 року.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>