Посадовців Пенсійного фонду покарали за ігнорування людських запитів

Прокуратура Луцька виявила чимало порушень закону в діяльності посадовців управління Пенсійного фонду України в обласному центрі.

Так, посадові особи управління несвоєчасно переказували на рахунок Луцького геріатричного пансіонату частину призначеної пенсії пенсіонерам, які перебувають там на державному утриманні. Під час прокурорської перевірки дотримання вимог Закону України "Про звернення громадян" виявлено, що за усними зверненнями більше десяти лучан у картках обліку особистого прийому громадян заступника начальника цього управління не було жодних відомостей щодо прийнятих рішень. Не завжди об'єктивно, всебічно та вчасно посадові особи розглядали скарги та заяви громадян. Деякі звернення працівники управління взагалі не зареєстрували в журналі, тому й не розглядали.

Як розповіла прес-секретар прокуратуру міста Луцька Оксана Швець, задля усунення виявлених порушень законодавства внесено подання начальнику управління Пенсійного фонду України в місті Луцьку. За результатами його розгляду за неналежне виконання посадових обов'язків до дисциплінарної відповідальності притягнуто начальника відділу з виплати пенсій і головного спеціаліста відділу організації прийому та обслуговування громадян.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>