Реанімаційних заходів Кварцяного поки вистачило на один гол

"Волинь"-"Арсенал" - 1:3

 

Голи: 0:1 - Шарпар (20). 0:2 - Аржанов (21). 0:3 - Аржанов (61). 1:3 - Суботич (78).

 

"Волинь": 42. Неділько, 3. Сімінін - к, 6. Шиков (15. Шандрук, 68), 14. Масло, 5. Занєв, 10. Бікфалві, 38. Насонов, 18. Приндета (29. Кінаш, 46), 35. Стевич, 11. Савич (17. Павлов, 55), 31. Суботич.

 

"Арсенал": 1. Рева, 31. Романчук, 29. Обрадовіч, 2. Лампі, 5. Сидоренко (25. Пеле, 31), 78. Валяєв (8. Ткачук, 75), 17. Богданов, 15. Шарпар, 99. Герасимюк, 10. Аржанов - к, 22. Гоменюк (9. Бушман, 71).

 

Попередження: Масло (33), Шиков (61) - Богданов (25), Герасимюк (28), Шарпар (90).

 

Очікуване уболівальниками повернення у "Волинь" Віталія Кварцяного нарешті відбулося. Та чи не задовго над цим думали нові співвласники клубу? Кажуть, роль кризового менеджера Віталію Володимировичу запропонував сам Ігор Коломойський, коли команда докотилася до самісінької прірви і опинилася за крок до вильоту у першу лігу. Хоча ситуація у ФК "Волинь" за деякими параметрами практично безнадійна, фанатична відданість Кварцяного саме луцькому футболу перемогла усі сумніви.

Господарство, яке дісталося Віталію Володимировичу від Дем'яненка і Пісковця, знаходиться у плачевному стані. Стало очевидно, що останнім часом ФК "Волинь" мав проблеми зі спортивною дисципліною і режимом. Луцькі футболісти були завсідниками затишних міських кафе та піцерій, де можна посмакувати хорошою, але занадто калорійною для спортсменів їжею. Плюс усе було помножено на занадто ліберальний і малоінтенсивний тренувальний процес. Звідси і результат. Гравці "основи" за весняні місяці накопичили на усю команду 30 кілограмів зайвої ваги. Аби хоч якось надолужити ситуацію Віталій Кварцяний мав усього чотири дні. Вже у перший день роботи у клубі він запровадив дворазові тренування замість одноразових. Традиційно Віталій Кварцяний організував непросту двосторонку для гравців основи проти дублерів у незвичному форматі. Такі навантаження для багатьох футболістів виявилися надзвичайно складними.

Все що вдалося напрацювати за цей короткий відрізок часу "Волинь" продемонструвала у домашньому матчі з київським "Арсеналом", який вирішив свої фінансові проблеми і за останніх три тури набрав сім очок. Одразу кинулося в очі відновлення інтересу до гри в деяких футболістів "Волині". Команда у стартові хвилини хоча б намагалася діяти так, як належить розпочинати матчі у домашніх стінах. "Волинь" великими силами йшла вперед і багато уваги приділяла пресингу на чужій половині поля, аби не дозволяти супернику швидко виходити в контратаки. На старті максимальну концентрацію продемонстрував Даніель Суботич - рекордсмен клубу за зайвою вагою. Нападаючий видряпував складні м'ячі і в запалі боротьби ледь не травмував голкіпера "канонірів" Віталія Реву. А найреальніший шанс завершити стартовий штурм голом мав Ерік Бікфалві. Румун з дриблінгом увійшов у штрафний майданчик, але його завершальний удар у вільний кут воріт заблокував захисник. Гості потроху призвичаїлися до тиску "Волині" і ближче до середини тайму вже змогли налагодити звичну гру на контратаках. Одна з них завершилась призначенням штрафного удару у бік воріт Віталія Неділька. Подачу від Володимира Аржанова замкнув Віталій Шарпар і вивів "Арсенал" вперед. Загалом слід відзначити екс-гравців "Волині" у складі "канонірів". Кожен з них - Олександр Романчук, Віталій Шарпар, Олег Герасимюк і, особливо, Володимир Аржанов - прагнули розписатися у воротах колишньої команди. Вони фактично і зробили усю гру. Буквально за хвилину після першого голу Аржанов подвоїв перевагу "Арсенала". А вже у другому таймі він же скористався помилкою захисників, і м'яч втретє опинився у сітці воріт "Волині". Зрозуміло що відігратися за рахунку 0:3 для лучан уже було нереально, але команда стиснувши зуби продовжувала шукати шляхи до воріт суперника, аби перервати хоча б безгольову серію, яка сягала на той момент шести матчів. "Волині" вдалося кілька флангових атак. На 78-й непорозуміння захисників та воротаря "Арсенала" дозволило таки Суботичу "розмочити" рахунок. За кілька хвилин до фінального свистка лучани взагалі могли повернути інтригу у грі. Занєв подав у штрафний майданчик, а Бікфалві дотепно пробив з лівої у падінні - м'яч просвистів над хрестовиною.

Поразка 1:3 залишила й позитивні емоції, адже нарешті "Волинь" почала грати у футбол, потроху у футболістів зникла байдужість, що одразу знайшло відображення й на емоціях уболівальників. Настрій на трибунах "Авангарду" навіть після поразки був швидше напруженим через скрутне становище команди, але не пригніченим.

Наступний матч "Волинь" зіграє в Ужгороді з "Говерлою", який стане ключовим для обох клубів у нинішньому сезоні.

 

Фото: є (з офіційного сайту ФК "Волинь" (http://www.fcvolyn.net/match/223/).

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>