У Львові – фонтан закоханих

Львів має ще одну туристичну родзинку - фонтан закоханих. Його спорудили навпроти готелю "Львів".

Оригінальний подарунок місту зробив власник одного з ресторанів. Фонтан не простий, а музичний, створений на честь місцевих Ромео і Джульєтти. Він уособлює історію вічного кохання, що зародилося у Львові у XVI столітті. За легендою, "шекспірівське" почуття спалахнуло в Галичині між українською дівчиною Пелагією та вихідцем з родини італійських купців Ромуальдо Міккеліні. Трагічна смерть закоханих примирила ворогуючі сім'ї, поєднала представників двох різних конфесій - католицької та православної. На надгробках загиблих молодят були зображені серця, які з'єднали могили, зруйнувавши стіну між двома церквами.

Кажуть, саме ця історія про трагічну любов свого часу облетіла Європу й "оселилася" у Вероні. Та тепер вона ожила і у Львові. Дві статуї, споруджені на фонтані з вбудованою сучасною підсвіткою, символізують Пелагію та Ромуальдо. І тепер кожен охочий зможе залишити тут на честь кохання часточку свого серця.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>