У Києві відбудеться конопляний марш

18 травня на Михайлівській площі в Києві відбудеться Конопляний марш - акція в рамках щорічного Маршу Свободи за реформування державної політики щодо алкоголю, тютюну і деяких наркотиків.

Учасники акції вимагатимуть від уряду невідкладно ратифікувати Національну стратегію щодо наркотиків і почати реформування антинаркотичного законодавства, зокрема - скасувати кримінальне переслідування за зберігання невеликої кількості заборонених речовин без мети збуту, повідомляє "Кореспондент" .

На думку учасників маршу, ця реформа має законодавчо спрямувати діяльність МВС на боротьбу зі справжньою наркозлочинністю і зупинити конвеєр наркокорупції в силових структурах. Як йдеться в повідомленні, кримінальна відповідальність за дії, які не завдають шкоди суспільству, може і повинна бути замінена на адміністративну. "Ми вимагаємо ввести штраф, який наповнюватиме державний бюджет, замість викупу, який збагачує міліцейську вертикаль по всій країні", - заявив прес-аташе Маршу Свободи Тарас Ратушний.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>