Російський бізнесмен Борис Березовський за дев’ять днів до своєї смерті склав новий заповіт.

20bereza_15

Світ

Березовський перед смертю склав новий заповіт

 Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на британську газету Times.

За даними видання, екс-олігарх в документі вказав п'ять чоловік, які могли б стати виконавцями його заповіту : двох адвокатів, імена яких не називаються, друга і соратника Березовського Юрія Дубова, дочку бізнесмена Катерину і його колишню супутницю життя Олену Горбунову.

Проте ніхто з названих осіб не висловив бажання стати душоприказником Березовського, що, на думку газети, викликано скрутним фінансовим становищем загиблого бізнесмена, пише "Лівий берег".

Зважаючи на це суд призначив тимчасовим розпорядником майна Березовського міжнародну аудиторську компанію Grant Thornton. Деякі співрозмовники видання вважають, що колишній олігарх знаходився на межі банкрутства після декількох програних їм судових процесів. Березовський неодноразово позивався до своїх колишніх партнерів по бізнесу. Зокрема, в 2012 році він програв в лондонському суді справу проти іншого російського олігарха Романа Абрамовича і погодився сплатити судові витрати опонента у розмірі 35 мільйонів фунтів стерлінгів. Нагадаємо, Березовський помер 23 березня у своєму особняку в графстві Беркшир. В мить, коли його виявив охоронець, на шиї Березовського було щось, схоже на шнур. Пізніше з'ясувалося, що у Березовського перед смертю було зламано ребро. Патологоанатоми заявляли, що причина смерті бізнесмена - повішення. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що від Березовського було отримано лист, в якому він нібито просив у Путіна пробачення і виявив бажання повернутися до Росії.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>