На Сатурні відбувся потужний шторм

На поверхні Сатурну почався величезний, сильний шторм, який назрівав впродовж багатьох років. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ з посиланням на результати дослідження космічного корабля Кассини(НАСА), який прибув на орбіту планети в 2004 році. Зона урагану складає близько 2000 км завширшки, це в 20 разів більше, ніж в середньому на Землі. На фото НАСА видно, що ураган виглядає, як величезна червона троянда, пише "Багнет"

Яскраві хмари на зовнішньому краю урагану рухаються із швидкістю 150 метрів в секунду - це в чотири рази швидше, ніж ураганні вітри на Землі. Але на відміну від наземних ураганів, які мають тенденцію дрейфувати від одного куточка планети до іншого, ураган на Сатурні зупинився на північному полюсі планети.

Учені НАСА вивчатимуть цей ураган, щоб розібратися в ураганах, які відбуваються на Землі над теплими водами океанів. До речі, раніше апарат НАСА Кассини уперше виявив сонячні частки, що рухаються на неймовірних швидкостях поблизу Сатурну.

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>