Тубдиспансер готують до прийому обладнання від Рината Ахметова

В обласному онкологічному диспансері завершується реконструкція відділення радіонуклідної діагностики з добудовою приміщень для комп'ютерного томографа та лінійного прискорювача. Також відбувається переобладнання електромережі для безперебійної роботи цього обладнання.

Як розповів головний лікар закладу Орест Андрусенко, на ці цілі з обласного бюджету виділено понад 4 млн грн. Спеціалізовану кімнату для комп'ютерного томографа майже завершено. Бункер для прискорювача інтенсивно будується. Адже усе обладнання вже замовлено в Німеччині і скоро надійде на Волинь.

Як неодноразово повідомлялося, придбання новітньої апаратури фінансує благодійний Фонд Ріната Ахметова "Розвиток України". Кошторис сягає 14 млн грн.

Після завершення робіт відділення буде розраховане на 40 боксів, де лікуватимуть хворих з найскладнішими формами туберкульозу (хіміорезистентого). Тут облаштовано найсучаснішу систему вентиляції, яка має шестикратний обгін повітря і регулюється.

Крім того, в обласному тубдиспансері облаштовується приміщення для генетичної лабораторії, де робитимуть точні аналізи на визначення різних форм туберкульозу в короткий термін. Наявні нині в закладі медичні технології діагностують хворобу лише за півтора місяця.

Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук проінспектував хід робіт і висловив задоволення ходом модернізації медичного закладу та дав доручення начальнику управління інфраструктури та туризму ОДА Леоніду Кирильчуку щодо ремонту під'їзної дороги до нового відділення. Кошти виділять зі спеціального дорожнього фонду обласного бюджету, повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>