Росія має відшкодувати збитки від вибуху на ЧАЕС

Львівські депутати обласної ради звернулися до Кабінету Міністрів України, аби наш уряд вимагав відшкодувати Росію витрати, пов'язані із аварією на Чорнобильські атомній електростанції, яка сталася 26 квітня 1986 року. Адже Росія є правонаступницею СРСР, тому повинна відповідати за збитки, а не тільки за привілеї.

Чи не дивно, що вклади громадян до "Сбєрбанка" СРСР мусить компенсовувати Україна, а гроші, які лишилися від Радянського Союзу лишилися для Росії.

У зверненні депутатів із Львівщини йдеться: "27 років минуло з дня страшної аварії на Чорнобильській АЕС. Україна ще довго буде пожинати гіркі плоди атомної катастрофи, яка залишила після себе випалену радіацією землю, отруєну воду та повітря". За даними облради, в результаті аварії постраждали тисячі людей, які зараз важко хворі. На квартирному обліку перебувають близько 38 тис. постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Чому б тоді Росії не взяти бодай частину збитків, які завдала страшна атомна катастрофа.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>