Грабіжник отримав чотири роки за 40 гривень

Лучанка в одному з барів на проспекті Відродження разом із друзями відзначила День народження похресника. Під час святкування випила 200 грамів вина, бо за станом здоров'я лікарі їй не дозволяли вживати спиртне. Додому разом із знайомими йшла півдороги, а далі всі розійшлися. Жінка купила цигарок у кіоску. Там її помітив невідомий. Коли вона проходила вже в безлюдному місці напав на неї і побив, вимагав золоті речі та гаманець. Під час боротьби з нападником потерпілій випадково вдалося заволодіти його мобільним телефоном. Незважаючи на нічну пору та дощ, жінка доволі швидко зорієнтувалася та роздивилася обличчя чоловіка.

Як виявилось, непрацюючий чоловік спокусився всього лишень на 40 гривень, бо жінка зізналась, що немає при собі великої суми грошей і тільки біжутерію, розповів прокурор прокуратури міста Луцька Володимир Бущак. Завдяки речовому доказу - мобільному телефону силовики одразу вивели на чисту воду, до речі, раніше судимого нападника. Обвинувачений, у свою чергу, в суді висував іншу версію, мовляв, в ніч вчинення злочину він знаходився у знайомих, а мобільний телефон загубив поблизу місця вчинення злочину. Втім, доказів цьому не було і версія виявилась оманливою. Того дня, чоловік добряче хильнув і вчинив уже не перший на своєму рахунку злочин.

Луцький міськрайонний суд врахував, що вину свою чоловік визнав згодом, лише по завершенні судового слідства і то під тиском незаперечних доказів. Крім того, судом взято до уваги, що від вчиненого злочину не наступило тяжких наслідків, попередня судимість погашена, тому призначено мінімальне покарання в межах санкції статті закону. Отож, суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченного ч.2 ст.186 КК України та призначив покарання у вигляді 4-х років позбавлення волі.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>