У ресторані – незрячі офіціанти

Львів славиться концептуальними рестораціями. Нещодавно столиця Галичини поповнилася ще одним оригінальним закладом - "Рестораном у темряві". Тут працюють незрячі офіціанти, а гості смакують замовленими стравами у цілковитій пітьмі!

На рецепції у клієнтів запитують, яких страв він не їсть, чи має алергію на певні види продуктів, спеції, тоді у сейф забирають телефони та освітлювальні прилади і "монах-провідник" пропонує пройти до столика "стежиною міста". Для багатьох ті два метри з бруківкою, каналізаційним люком та частинами трамвайних колій видаються вічністю, адже справді, навпомацки подолати ті бар'єри, які щодня трапляються на шляху незрячих, непросто.

У залах встановлені світлочутливі камери й звучить різна музика. Тут можна почути звуки літака, шум дощу та моря. Коли клієнт піднімає руку, працівник по рації повідомляє офіціанта, до якого столика підійти. З допомогою "провідника" клієнт добирається і до вбиральні. Там, правда, світло, хоч і тьмяне, але є.

До речі, в цій ресторації майже всі офіціанти - із Львівської обласної організації "Українське товариство сліпих". Більшість з них взагалі не бачать від народження.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>