Овочі і фрукти зросли в ціні

За два тижні квітня плодоовочева продукція подорожчала на 34,7 відсотка. Минулого року в цей час вона, навпаки, подешевшала на 9,8 відсотка. Більше того, основний набір овочів і фруктів станом на 5 квітня 2013 року коштував на 92,7 відсотка дорожче, ніж роком раніше. Таке стрімке зростання цін на «борщовий набір» цього тижня здивувало навіть самих фермерів.

Картопля і столовий буряк подорожчали відразу на 40 відсотків, морква – на 33, цибуля ріпчаста – на 27, а капуста – на 20. Загалом зростання цін на ці овочі за останні 12 місяців досягло 61 відсотка.

Ну, а для української влади ціна на овочі взагалі захмарна. Так, за даними Державного управління справами, в їдальню Адміністрації Президента ранню картоплю закупили по 29,39 гривні за кілограм, цибулю – 168 гривень, моркву – 42,96, молодий часник – 74,36 гривень, зелену цибулю – 72 та 168 гривень, кримську – 90 гривень за кілограм. Ось як і ким проїдаються наші гроші!

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>