Владика Михаїл символічно повторить страждальну дорогу Ісуса на вулицях Луцька

3 травня, у Велику п'ятницю, в Луцьку відбудеться загальноміський Страсний хресний хід - богослужіння з 12-ма зупинками (стояннями), що відображають останні події в земному житті Христа. Ходу очолить митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який, символічно повторюючи страждальну дорогу Спасителя, нестиме великий хрест. Із владикою співслужитиме місцеве духовенство, візьмуть участь ченці й черниці, викладачі та вихованці Волинської православної богословської академії, повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Під час хресного ходу молитимуться за об'єднання українського Православ'я, за припинення у світі кровопролиття, ворожнечі, неправди, за благословення Боже для України й Волинського краю, за українську владу, за місто Луцьк і його мешканців, за здоров'я хворих, за благополуччя наших сімей, за успіх у бізнесі, за українських воїнів, за тих, хто за межами України, за ув'язнених, подорожніх, за тих, хто ненавидить і хто любить нас.

Страсний хресний хід розпочнеться об 11.30 від Хрестовоздвиженського храму, пройде вулицею Лесі Українки до Троїцького собору, де після цієї відправи служитимуть Вечірню з винесенням плащаниці.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>