Угоду про LNG-термінал підписали наново

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України і компанія Excelerate Energy (США) в Х'юстоні підписали угоду про розміщення плавучого терміналу по прийому зрідженого газу (LNG-терміналу) біля порту "Південний" (Одеська область), повідомила прес-служба Держінвестпроекту.

"Американська компанія Excelerate Energy починає підготовку інженерних робіт для розміщення морської платформи по прийому зрідженого газу на чорноморському узбережжі України", - заявив глава відомства Владислав Каськів.

Держінвестпроект очікує, що підписання відповідної угоди дозволить розмістити платформу в Одеській області вже наступного року.

Як відзначають в прес-службі відомства, польський підрозділ міжнародної компанії ILF забезпечить виконання передпроектних і пошукових робіт у рамках першої стадії проектування наземної частини українського LNG-терміналу.

У свою чергу, юридична компанія Baker Botts надала юридичні висновки про можливість безперешкодного транспортування газу через протоки Босфор і Дарданелли, повідомляє polemika.com.ua.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>